Despre noi

Sindicatul SAATA a fost infiintat in data de 23 Februarie 2010 prin solidaritatea a 15 oameni curajosi ce au infiintat aceasta organizatie.

Primul Birou Executiv a fost alcatuit din:
Presedinte: Diana Iancu
Vicepresedinti: Danut Irimescu, Lucian Borgovan, Popa Bogdan
Secretar: Dana Dilimot

In urma schimbarilor economice si sociale atat din piata muncii cat si a asigurarilor ce au avut impact si in compania ALLIANZ TIRIAC ASIGURARI,
actualul Birou Executiv este alcatuit din:
Presedinte: Diana Iancu
Vicepresedinti: Andreia Crisan, Danut Irimescu, Paul Pintilie

Sindicatul SAATA este membru UNI incepand cu Ianuarie 2013.

Solidaritatea unei organizatii

Cheia succesului unei organizatii sindicale este solidaritatea. Prin actiunea concertata vocea angajatilor se poate face auzita si se poate impune. Dezvoltarea sentimentului de colegialitate si solidaritate intre membr este o preocupare continua atat in restul tarii cat si in Bucuresti. Participarea fiecarui membru in parte solidifica forta organizatiei si o face puternica si capabila de a-i reprezenta corect interesele. Sindicatul este drumul prin care ajung toate informatiile importante la tine, referitoare la relatiile de munca si alte probleme, dar si modalitatea de a comunica angajatorului problemele tale si poate solutiile de rezolvare a acestora.

Afiliere

Pentru a avea o imagine cat mai ampla asupra importantei afilierii Sindicatului SAATA la Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci din Romania vom prezenta obiectivele acesteia:

  • Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca de la nivel de ramura;
  • Sprijinirea sindicatelor membre in negocierea contractelor colective de munca de la nivelul unitatilor;
  • Promovarea parteneriatului social, a dialogului si a solidaritatii;
  • Acordarea de asistenta juridica si reprezentarea organizatiilor membre ori a membrilor de sindicat.
  • Promovarea sindicatelor membre in Comitetele Europene de Intreprindere.

Avantaje

Apartenenta la o structura sindicala a devenit o necesitate obiectiva, o cerinta esentiala a protectiei sociale si a accesului la deciziile care te privesc pe tine ca salariat. Recunoasterea dialogului social, consultarea angajatilor si a mecanismelor de negociere colectiva. Sindicatul este mai puternic ca numar de membri la momentul negocierii colective si te protejeaza impotriva concedierilor nelegale.
Documentele principale ce garanteaza drepturile angajatiilor;
1. Codul Muncii - contine prevederi minimale cu privire la drepturile si obligatiile angajatilor si angajatorilor, inclusiv relatiile dintre acestia;
2. Contractul colectiv de munca la nivel de unitate si contractul individual de munca;
3. Reprezentarea la nivel local, regional si national;
contract
codul muncii