SAATA

Serviciile sindicale acordate membrilor SAATA

NOTIFICARE SAATA

Dragi colegi membrii SAATA,

Permiteti-mi sa va aduc la cunostiinta situatia actuala a organizatiei SAATA si viitorul acesteia:

Avand in vedere ca la ora actuala nu mai exista 15 membrii fondatori, conform legislatiei in vigoare membrii Biroului de conducere BEX sunt nevoiti sa procedeze catre dizolvarea acestuia.
In urma parasirii companiei de catre colegi/colege (din pacate erau si membrii de sindicat)  nu am fost notificati de acest lucru si nu am avut evidenta in timp real.
Din pacate la data redactarii Statului a fost omis capitolul de reorganizare/dizolvare si de aceea in absenta unor prevederi statutare exprese cu privire la incetarea activitatii organizatiei sindicale, se vor aplica dispozitiile de drept comun privind incetarea persoanelor juridice.
Este foarte important pentru organizatia noastra ca Dumneavoastra sa va exprimati opinia pentru a putea parcurge pasii juridici necesari acestei operatiuni.
Ca efect al dizolvarii, contributiile membrilor SAATA se vor inapoia in functie de perioada de contributie a acestora.
Mentionez ca organizatia sindicala se poate dizolva prin hotararea membrilor sau a delegatilor acestora iar etapele procesului sunt urmatoarele:
– convocare adunare generala, membrii ramasi constata situatia, intocmind un proces verbal, ca sindicatul se dizolva pe motivul neindeplinirii conditiei legale a numarului de membrii fondatori.
– emitere hotarare adunare generala de dizolvare.
– depunere cerere de dizolvare a sindicatului la care se va atasa, copie de pe hotararea adunarii generale si copia  procesului-verbal.
Incepand cu luna in care se obtine hotararea judecatoreasca, se va sista poprirea pe statul de plata a cotizației sindicale pentru numărul de cotizanti din luna respectiva.
Membrii care s-au retras din organizatia sindicala nu pot cere restituirea sumelor depuse drept cotizatie / a sumelor ori bunurilor donate.
Va rog sa luati legatura cu fiecare Lider SAATA pentru a solutiona aceasta situatie – Danut IRIMESCU, Florin SIMIONESCU, Ioan HORGA, Ioan LUNG, Mircea BALAJ, Andreia CRISAN, Marioara CARTAS, Ionut NICOLAE,Marcela BUDA, Adrian VINTILESCU, Anca MANOLACHE, Mihaita APARASCHIVEI, Mihaela RENTEA, Diana IANCU,Cristina DRAGOMIR, Florian ZARIA

Multumesc de intelegere si colaborare

Saata © 2018 Web365.ro